Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €600,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof gevelbekleding

In het verleden was een houten gevelbekleding de standaard bekleding bij verschillende woningen en bouwprojecten. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Kunststof gevelbekleding zoals Keralit wordt meer en meer populair en mensen kiezen massaal voor deze vorm van gevelbekleding.

Er wordt zelfs verwacht dat hout als gevelbekleding helemaal gaat verdwijnen en plaats maakt voor kunststof gevelbekleding. Dat is niet zonder redenen. Kunststof gevelbekleding is namelijk van essentieel belang voor de waarde van uw huis. De kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm, hoogwaardig en ziet er uit als echt hout in plaats van kunststof. En met het oog op duurzaamheid moet het materiaal ook milieuvriendelijk zijn en lang meegaan. Wie dus wel de uitstraling wilt van een houten gevelbekleding en tevens kiest voor de voordelen van kunststof gevelbekleding maakt met de aanschaf van kunststof een goede keuze.

Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken hoger te scoren dan op hout als bouwmateriaal. Vroeger ging kunststof nog wel eens snel stuk en was het hierdoor geen lang leven beschoren. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. Door het plaatsen van kunststof gevelbekleding krijgt uw woning een prachtige eigentijdse uitstraling want het materiaal is prachtig om te zien en niet kapot te krijgen. Het grote voordeel is daarmee ook gelijk dat u nooit meer de woning hoeft te schilderen. Afbladderende verflagen, kleur of glansverlies zijn vanaf nu verleden tijd. Stijlvolle gevelelementen en dakranden die er altijd verzorgd uitzien is nu de nieuwe norm.

Soorten kunststof gevelbekleding

Het model dat al jarenlang wordt toegepast in de Nederlandse woningbouw en bijna op ieder type woning past is de Sponningdeel 143. Dit populaire model gevelbekleding wordt veel gebruikt door zijn brede sponning waardoor een mooi lijnenspel ontstaat. Door deze strakke lijnen krijgt de gevel een hoogwaardig afgewerkte uitstraling. Anders dan de Sponningdeel 143 heeft de Sponningdeel 190 een smalle sponning en dat maakt dit model zeer geschikt voor moderne toepassingen. Ook kunt u kiezen voor Potdeksel 177 die overlappende panelen heeft waardoor er een lichte schaduw ontstaat. Deze gunstige eigenschappen zorgen ervoor dat dit model moeiteloos te monteren is.

Kunststof gevelbekleding prijzen

Dankzij alle tegenwoordige innovaties en verbetering in kunststof is kunststof gevelbekleding het meest populaire bouwmateriaal dat gekozen wordt. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens lager in de aanschaf qua prijs. Om een voorbeeld te geven: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal kost u dat 410 euro per m2. Bij kunststof is dit slechts 400 euro. Bij grote oppervlakten bespaart u hiermee een hoop geld. Kijk voor meer informatie voor de verschillende prijzen op de site van Holland Kunststof. Daar vind u een uitgebreide prijslijst van de dakpanelen, gevelbekleding en de kunststof toebehoren en onderdelen.

KERALIT PRODUCTADVIESPRIJS IN EURO INCL. BTW (per 1 stuk)Holland Kunststof PRIJS: IN €, INCL BTW, (per 1 stuk)
Keralit Sponningdeel 143 (6 meter)75,42€ 62,33
Keralit Sponningdeel 190 (6 meter)100,27€ 82,82
Keralit Potdeksel 177 (6 meter)93,95€ 76,64

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Een kunststof gevelbekleding plaatsen is ideaal voor een gevelrenovatie. Hij wordt geplaatst op de bestaande gevelafwerking op een houten structuur. Daarom is het ideaal bij een gevelrenovatie. Kunststof gevelplaten kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Als eerste stap monteert de aannemer houten latten op de bestaande gevelbekleding. Nadien volgt de eigenlijke plaatsing van de kunststof gevelbekleding. Omdat pvc gevellatten dun zijn, verliest u ook minder ruimte als u de buitenkant van de gevel wilt isoleren.

Kunststof rabatdeel

Kunststof rabatdelen zijn planken die gebruikt kunnen worden voor in de bouw, zoals bij een bouwproject of een woning. De rabatdeel bestaat uit twee kanten, één kant heeft een groef en de andere een geschulpte rand. Dit zorgt er voor dat verschillende rabatdelen, ook wel sponningdelen, goed in elkaar geschoven kunnen worden.

De kunststof panelen van Keralit worden gemaakt van hoge kwaliteit gerycled materiaal. Dit zorgt er voor dat u hier twee voordelen uit haalt. Ten eerste is het rabatdeel van een zeer hoge kwaliteit waarmee u uzelf verzekerd van gevelbekleding dat vele jaren meegaat. Daarnaast zijn de kunststof rabatdelen van Keralit ook milieuvriendelijk. Oud materiaal wordt hergebruikt om u te voorzien van de beste Keralit producten. Dit maakt kunststof ook een beter bouwmateriaal dan hout als gevelbekleding. Met Keralit kiest u daarom niet alleen slim, maar ook bewust. Kies voor keralit gevelbekleding en u draagt een steentje bij aan een betere toekomst.

Verschillende kunststof rabatdelen

Op Holland Kunststof bestaan er verschillende rabatdelen. Wij bieden de Keralit Sponningdeel 143, Potdeksel 177 en Sponningdeel 190 aan. Het verschil tussen de 143mm uitvoering en de 190mm zit hem ook in de uitstraling. Wilt u uw huis of bouwproject een klassieke uitstraling geven, kies dan voor de sponningdeel 143. Gaat u liever voor een chique uitstraling, dan past de 190mm uitvoering beter bij uw woning. Deze kunststof panelen bieden u en uw woning of bouwproject hoogwaardige gevelbekleding. Aan Keralit hangen verschillende voordelen. Deze voordelen zijn:

De voordelen van Keralit kort op een rijtje:

 • Eenvoudig te monteren
 • 10 jaar garantie
 • Kleurvast
 • Lange levensduur
 • Duurzaam
 • Onzichtbare bevestiging
 • Onderhoudsvrij
 • Milieuvriendelijk
 • Weerbestendig
 • Verschillende Keralit modellen en kleuren

Rabatdelen in verschillende kleuren

De kunststof rabatdelen zijn in meer dan 30 kleuren beschikbaar. Kiest u voor staalblauw, of toch mosgroen? Wat uw wensen ook zijn, in onze webshop zit er altijd een kleur voor een kunststof paneel tussen die past bij uw woning. Kijk voor een overzicht van alle Keralit producten en prijzen in ons assortimenten.

Kunststof of PVC schroten voor op de gevel of als gevel verfraaiing.

In de volksmond wordt er gesproken over kunststof schroten of plastic gevelbekleding. Deze gevelbekleding werd vroeger veel gebruikt voor afwerking van schuurtjes, dakopbouwen en bijkeukens. Het nadeel van deze schroten was de geringe sterkte en het beperkte kleuraanbod in deze gevelbekleding. Tegenwoordig zijn deze schroten flink verbeterd in kwaliteit en zeer geschikt als gevelbekleding. De nieuwe versie van de kunststof schroten worden tegenwoordig gevelpanelen, kunststofrabatdelen of kunststof gevelbekleding genoemd. Keralit is met verschillende soorten gevelbekleding en een zeer groot kleuraanbod de beste opvolger van de kunststof schroot. Hét onderhoudsvrije product voor op de gevel. Voor particulier en aannemer.

Keralit is dé opvolger van kunststof schroten voor uw woning of bouwproject

Door de diverse verbeteringen is de gevelbekleding ongevoelig voor weer en wind en zetten niet of nauwelijks uit en dus uitermate geschikt voor gevelrenovatie van uw woning. Dit voegt dus waarde toe aan uw woning! In tegenstelling tot schroten van PVC die soms kunnen kromtrekken door temperatuurverschillen. Een ander belangrijk verschil is dat kunststof schroten van voorheen geen toplaag hadden, waardoor ze vaak wit of crèmekleurig zijn. Keralit gevelbekleding heeft een een toplaag van Renolit® en is leverbaar in wel 35 kleuren en structuren. Keralit heeft gevelbekleding in 3 verschillende modellen. Het Sponningdeel 149 mmSponningdeel 190 mm en Potdeksel 177 mm. Laat uw verrassen door de schitterende eigenschappen van Keralit gevelbekleding.

Zoekt u een alternatief voor de oude kunststof schroten? Keralit is dé oplossing.

Kunststof of houten gevelbekleding?

Vroeger was een houten gevelbekleding de standaard bij veel verschillende woningen en bouwprojecten. Tegenwoordig stijgt een kunststof gevelbekleding zoals Keralit steeds meer in populariteit. Kunststof wordt zodanig populair dat in de toekomst wordt verwacht dat hout verdwijnt en plek maakt voor kunststof gevelbekleding. Hier zijn meerdere redenen voor.

Dat de voorkeur van vakmannen, hobbyisten en mensen die hun huis willen renoveren gaat naar kunststof lijkt volkomen logisch. Wie een groot voorkeur heeft voor de ‘look’ van een houten gevelbekleding maar de voordelen van een kunststof gevelbekleding wil hebben, heeft geluk. Omdat kunststof steeds meer begint te lijken op hout is het verschil minder goed zichtbaar. De hoge kwaliteit van kunststof zorgt nu voor dezelfde uitstraling als dat van een houten kozijn of gevelbekleding.

hout of kunststof

Houten gevelbekleding uitstraling gelijk aan kunststof

Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken een streepje voor te hebben op hout als bouwmateriaal. Vroeger wou kunststof nog snel stuk gaan en ging het niet lang mee. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens goedkoper! Voorbeeld: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal bent u €410 kwijt per m2. Bij kunststof is dit slechts €400. Bekijk hier een prijslijst van alle Keralit producten in ons assortiment.

Kunststof is dus niet alleen beter in kwaliteit maar ook nog eens goedkoper. Ook kan er gesteld worden dat kunststof gevelbekleding zoals Keralit langer meegaat omdat kunststof beter tegen weersomstandigheden op kan. Nattigheid en vocht hebben weinig tot geen effect op kunststof gevelbekleding zoals Keralit.

Hout of kunststof als gevelbekleding

Houten gevelbekleding minder goed voor milieu dan kunststof

Ook voor het milieu blijkt dat kunststof beter werkt. Producten zoals Keralit gemaakt van oude materialen. Zo zorgt Keralit er voor dat er met behulp van recycling zijn producten duurzaam worden. Houten gevelbekleding is lastig om duurzaam te maken. Om goed hout te krijgen is het kappen van bomen helaas nodig. Dit een zeer milieuonvriendelijke activiteit. Draag daarom jouw steentje bij aan een betere toekomst voor de aarde en kies voor kunststof gevelbekleding.

Hier de voordelen van kunststof in tegenstelling tot houten gevelbekleding:

De keuze tussen een kunststof of houten gevelbekleding lijkt daarmee een simpele keuze. In het verleden van hout een populaire keuze. Door de vele verbetering in kunststof is het tegenwoordig beter om te kiezen voor kunststof gevelbekleding. Bekijk onze website en zie wat Keralit kunststof gevelbekleding voor u kan betekenen!

Keralit is de meest toegepaste onderhoudsvrije gevelbekleding van Nederland

Door deze verbeterde eigenschappen is Keralit het meest toegepast in Nederland als kunststof gevelbekleding. De kwaliteit is vele malen beter dan ander materiaal gevelbekleding en u krijgt daarom ook 10 jaar garantie.

 • Keralit is Onderhoudsarm
 • Keralit is Kleurvast en Weerbestendig
 • Keralit heeft een lange levensduur
 • Keralit is Milieuvriendelijk
 • Keralit geeft u 10 JAAR GARANTIE

10 JAAR

garantie op alle producten

GRATIS

Verzending vanaf € 600,-

100% ORIGINEEL

Geen namaak producten, origineel Heering dealer

Voordelen Holland Kunststof

 • Gegarandeerd lage prijzen
 • Razendsnelle levertijden
 • Zowel particulier als zakelijk
 • Gratis verzending vanaf €600,-
 • Officiële dealer

Over Holland Kunststof

Over ons

In samenwerking met Maatgarant
Kvk 73541702


Aston Martinlaan 58
3261 NB in Oud Beijerland
verkoop@hollandkunststof.nl

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo